Ασκληπιακή Θεραπευτική

Αρχαία Ελληνική Θεραπευτική

Πρόκειται για τη μέθοδο που χρησιμοποιούσαν στην Ελλάδα πριν από χιλιάδες χρόνια στα αρχαία Ασκληπιεία και Αμφιαράεια. Αυτή η αρχαία θεραπευτική μέθοδος, μεταδόθηκε από τον Κένταυρο Χείρωνα, τον ξακουστό εσωθεραπευτή του Πηλίου, τον Ύπατο Διδάσκαλο της θεραπευτικής. Ο Κένταυρος Χείρωνας συμβολίζει την δυϊστική υπόσταση του ανθρώπου, το φυσικό σώμα και την πνευματοψυχή, και είναι αυτός που με τα χέρια του κεντάει την αύρα των ανθρώπων.

Ο Ασκληπιός μυήθηκε στην θεραπευτική από τον Κένταυρο Χείρωνα και μεταφύτεψε την γνώση αυτής της μετακατακλυσμιαίας θεραπευτικής στο Ασκληπιείο που ίδρυσε στην Επίδαυρο. Το σύστημα του Ασκληπιού βασιζότανε στη Χειροπλαστική, στη Μαγνητοθεραπεία, στην Υποβολή και στην Εγκοίμηση, αλλά και στην χρήση βοτάνων που καλλιεργούνταν στο μαγνητισμένο έδαφος των Ασκληπιείων. Άριστος γνώστης της ανθρώπινης δισυπόστατης φύσης, ο Ασκληπιός χρησιμοποιούσε τα προαναφερθέντα συστήματα προκειμένου να αποκαταστήσει δονητικά, άλλοτε την σωματική ασθένεια και άλλοτε την ψυχική (νοητική) ασθένεια.

Συγκεκριμένα, η μάλαξη ανοίγει τις πόρτες κάθε κυττάρου για να έλξει ενέργεια μαγνητισμού και για να εκκρίσει τη δική του εσωδύναμη, με αποτέλεσμα την αναγέννηση του μυϊκού και νευρικού συστήματος και όλων των ζωτικών οργάνων του σώματος. Βασίζεται στη μετάγγιση υγιούς ενέργειας από τον θεραπευτή στον θεραπευόμενο. Ο μαγνητισμός και η επίδραση του είναι το μυστικό της.

Η Ασκληπιακή Ιεροθεραπευτική απέδωσε τα μέγιστα στον αρχαίο κόσμο σε περιπτώσεις σπανίων και σοβαρότατων ασθενειών. Σήμερα, οι μαθητές του Διδασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή με απόλυτη επίγνωση των αναγκών του σύγχρονου κόσμου, εφαρμόζουν το αρχέγονο ΑΣΚΛΗΠΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ στη Σχολή Εσωτερικής και Εναλλακτικής Θεραπευτικής στο Ομακοείο Αθηνών.