Το Ομακοείο Αθηνών διαθέτει ένα όμορφο και ήσυχο εκπαιδευτήριο-άσραμ στην Αυλίδα, το οποίο περιτριγυρίζεται από φυσικές ομορφιές με πανοραμική θέα την Εύβοια και τους ορεινούς όγκους της Δίρφυς. Βρίσκεται σε έναν κατάφυτο λόφο από ελιές πλησίον της παραθαλάσσιας περιοχής της Αυλίδας με παραλία στο Νότιο Ευβοϊκό.

Η περιοχή της Αυλίδας έχει πλούσια ιστορία και εξαιρετική ενέργεια. Το όνομα της και μόνο μας φέρνει στο νου τον Όμηρο, την Ιλιάδα, τον Τρωϊκό πόλεμο, τη θυσία της Ιφιγένειας και τον ναό της Αυλίδιας Άρτεμης.

Το εκπαιδευτήριο-άσραμ (ashram) αποτελεί έναν χώρο άσκησης και ησυχασμού όπου προσφέρεται η δυνατότητα να καλλιεργηθεί ανάμεσα στους μαθητές ο «Πυθαγόρειος Δεσμός», δηλαδή το πνεύμα της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης του ψυχικού και πνευματικού συνδέσμου.

Στο εκπαιδευτήριό μας διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μονοήμερα και πολυήμερα σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους μαθητές. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται:

chakra1

Κρίγια Γιόγκα (Kriya Yoga)

Η πρακτική εφαρμογή της Κρίγια Γιόγκα (Kriya Yoga) η οποία εξισορροπεί και ανανεώνει την ενέργεια του οργανισμού, τονώνει όλες τις λειτουργίες του σώματος, ενδυναμώνει τη συνεργασία νευρικού και μυϊκού συστήματος, θεραπεύει από το άγχος και την κούραση και καθαρίζει και ενδυναμώνει τον Νου μέσω νοητικών ασκήσεων σύγκρισης και συγκέντρωσης.
chakra2

Ράτζα Γιόγκα (Raja Yoga)

Η πρακτική εφαρμογή της Ράτζα Γιόγκα (Raja Yoga) η οποία έχει αντικειμενικό σκοπό να εκπαιδεύσει τον μαθητή στους τρεις μηχανισμούς του Νου (συνείδηση, υποσυνείδηση και υπερσυνείδηση) μέσω νοητικών ασκήσεων (Νταράνα-Συγκέντρωση, Ντυάνα-Διαλογισμός/Στοχασμός και Σαμάντι-Θέωση) με απώτερο σκοπό την υπερσυνειδητή ανύψωση του ασκούμενου, προσφέροντας νοητική διαύγεια και καθαρότητα και θέτοντας έτσι σε λειτουργία άλλες «υπεραισθήσεις» που διευρύνουν τη συνειδητότητά του και τον οδηγούν να βιώσει την Αλήθεια, χαρίζοντάς του πληρότητα, αρμονία και μακαριότητα.
chakra3

Εσωτερισμού και Εσωτερικής Φιλοσοφία

Μαθήματα Εσωτερισμού και Εσωτερικής Φιλοσοφίας προσφέροντας τη δυνατότητα στον μαθητή να κατανοήσει τους εσωτερικούς νόμους και τα μυστήρια που διέπουν την Δημιουργία με στόχο τη σταδιακή μύηση στην εσωτερική αλήθεια και την καλλιέργεια των αρετών του αναζητητή ώστε να οδηγηθεί προς την αυτογνωσία και να βιώσει την εσωτερική πληρότητα και γαλήνη. Μεταξύ αυτών είναι η Γέννηση των Κόσμων, οι Εσωτερικές Διαστάσεις, η Εξέλιξη των Όντων, ο Αποσυμβολισμός της Ελληνικής Μυθολογίας, ο Πυθαγορισμός, η Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία και Τετρακτύς, ο Αιθερικός και ο Αστρικός κόσμος και οι υποδιαστάσεις του, τι είναι η Ψυχή, κ.α..
chakra4

Αποτοξίνωσης και αναζωογόνησης του οργανισμού

Προγράμματα αποτοξίνωσης και αναζωογόνησης του οργανισμού μέσω ειδικού διατροφικού προγράμματος, ασκήσεων αποτοξίνωσης και χαλάρωσης και αποκοπής από τις εντάσεις της καθημερινότητας και του άγχους.